Dla Francuzów spożywanie posiłków, kupowanie i przygotowywanie odpowiednich produktów jest częścią art de vivre, czyli sztuki życia.
Kuchnia francuska jest znana na całym świecie dzięki swojej jakości oraz różnorodności posiłków i wina. Aby lepiej przyswoić słownictwo z tej francuskiej dziedziny kuchni uczniowie klas drugich przygotowywali w ostatnich tygodniach różne przekąski i dania kuchni francuskiej jak Sandwich czy sałatki na bazie sałaty zielonej a na deser owoce sezonowe. Opowiadali jak je przygotowują oraz jakich produktów potrzebują. Dzięki takiej metodzie nauki młodzież jest w stanie więcej zapamiętać. Wszyscy zadowoleni i najedzeni mogli podążać na kolejne zajęcia w szkole. Niektórzy ujawnili nawet swoje talenty kulinarne. Było co smakować…
KP
[ngg_images source=”galleries” container_ids=”293″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”180″ thumbnail_height=”140″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”30″ number_of_columns=”3″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Pokaz zdjęć]” template=”/home/rotsu81/domains/ckziu.jaworzno.pl/public_html/wordpress/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/ngglegacy/view/gallery.php” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]
Ilość odsłon: 826