Przez żołądek do… Francji

04-11-2018

Dla Francuzów spożywanie posiłków, kupowanie i przygotowywanie odpowiednich produktów jest częścią art de vivre, czyli sztuki życia.

Kuchnia francuska jest znana na całym świecie dzięki swojej jakości oraz różnorodności posiłków i wina. Aby lepiej przyswoić słownictwo z tej francuskiej dziedziny kuchni uczniowie klas drugich przygotowywali w ostatnich tygodniach różne przekąski i dania kuchni francuskiej jak Sandwich czy sałatki na bazie sałaty zielonej a na deser owoce sezonowe. Opowiadali jak je przygotowują oraz jakich produktów potrzebują. Dzięki takiej metodzie nauki młodzież jest w stanie więcej zapamiętać. Wszyscy zadowoleni i najedzeni mogli podążać na kolejne zajęcia w szkole. Niektórzy ujawnili nawet swoje talenty kulinarne. Było co smakować…

KP

Ilość odsłon: 768

wstecz

Kontakt



Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego

 ul. Promienna 65, 43-600 Jaworzno

 sekretariat@ckziu.jaworzno.pl

 32 76 29 100

Używamy ciasteczek. Czytaj więcej.